Доступність посилання

ТОП новини

Поліція затримала п’ятьох підозрюваних у вбивстві активіста у Бердянську


Національна поліція України повідомила, що затримала п’ятьох осіб, підозрюваних у вбивстві в Бердянську Запорізької області місцевого активіста і колишнього бійця батальйону «Донбас» Віталія «Сармата» Олешка.

«Поліцейські зупинили автомобіль з чотирма підозрюваними у місті Василівка Запорізької області. Ще один зловмисник був розшуканий та затриманий поліцейськими у Бердянську. Всі п’ятеро затримані у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України», – повідомив 1 серпня перший заступник голови НПУ, начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін.

За його словами, на одній із вулиць Бердянська був розшуканий автомобіль ЗАЗ, у якому виявлено та вилучено обріз мисливської рушниці. Окрім того, після оголошення плану «Сирена» поліцейські зупинили автомобіль розшукуваних.

Досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ознаками ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, триває під процесуальним керівництвом прокуратури, невдовзі затриманим повідомлять про підозру, вказано в інформації поліції.

Убивство сталося вдень 31 липня на території готелю, що належить родині Олешка: невідомий зайшов на його територію і здійснив два постріли.

Читайте також: Поліція розглядає кілька версій вбивства «Сармата» – від замовного до побутового

У квітні 2018 року Віталій «Сармат» Олешко організував у Запоріжжі мітинг проти голови Запорізької ОДА Костянтина Бриля. Учасники акції звинувачували посадовця у занедбанні Молочного лиману, де минулого року внаслідок несвоєчасної очистки русла лиману стався масовий замор риби. Окрім того, активісти заявляли, що на ремонт дороги Василівка – Енергодар виділили півмільярда гривень, проте ремонт так і не відбувся.

Віталій «Сармат» Олешко також неодноразово публічно виступав з критикою роботи бердянської міської влади.

XS
SM
MD
LG