Доступність посилання

ТОП новини

Удар по Криму вночі на 24 травня прийшовся по об’єкту ФСБ – супутникові фото


Супутникова антена в ймовірному місці завдання ракетного удару біля села Семидвір'я, скріншот карти Google
Супутникова антена в ймовірному місці завдання ракетного удару біля села Семидвір'я, скріншот карти Google

Російська служба Радіо Свобода опублікувала супутникові знімки місця українського удару по антенному комплексу російських військових під Алуштою, передає проєкт Крим.Реалії.

Супутникові знімки низької роздільної здатності (3 метри/піксель) підтверджують, що український удар ракетами ATACMS у ніч проти 24 травня прийшовся по військовому об’єкту прикордонної служби російської ФСБ в районі селища Семидвір’я. На фотографіях з космосу, зроблених після удару, видно місця ймовірного влучання ракет.

Пізно ввечері 23 травня кримські телеграм-канали та читачі Крим.Реалії повідомляли про ракетну атаку на Крим. Вибухи чули у Сімферополі, Саках, Алушті, Ялті, Джанкої та Євпаторії.

Російський голова Криму Сергій Аксьонов пізніше визнав ракетну атаку. За його словами, зафіксовано влучення по якомусь «порожньому об'єкту господарського призначення» в Алушті. Також він заявив про загибель «двох випадкових перехожих» у Сімферопольському районі.

Пізніше в Міноборони РФ заявили, що в ніч проти 24 травня Кримський півострів був атакований американськими ракетами ATACMS. Українська сторона не коментувала ці повідомлення.

Починаючи з серпня 2022 року, в Криму та Севастополі майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по «українським безпілотникам», «роботою ППО» чи навчаннями військових РФ. Сергій Аксьонов називав безпілотники «основною загрозою» для Криму. У жовтні 2022 року на Кримському (Керченському) мості стався вибух. Ще один вибух пролунав на Керченському мості 17 липня 2023 року. На острові діє підвищений (жовтий) рівень терористичної небезпеки. Аеропорт Сімферополя закрито.

Форум

XS
SM
MD
LG