Доступність посилання

ТОП новини

УЄФА надсилає допомогу Туреччині, яка прийме фінал Ліги чемпіонів


Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) 10 лютого виділив 200 тисяч євро для допомоги жертвам землетрусу в Туреччині, яка цього року прийматиме фінал головного клубного турніру континенту, Ліги чемпіонів.

Європейська футбольна організація також пообіцяла організувати більше заходів зі збору коштів за кілька днів до матчу, запланованого на 10 червня в Стамбулі.

Початкові пожертви включали 150 000 євро від УЄФА для Турецької футбольної федерації та 50 тисяч євро з благодійного фонду УЄФА для дітей – на підтримку двох організацій, які працюють у зоні стихійного лиха на півдні Туреччини та в Сирії.

Хвилина мовчання за жертвами землетрусу відбудеться наступного тижня перед кожним матчем у Лізі чемпіонів, Лізі Європи та Лізі конференцій, повідомляє УЄФА. 16 лютого в Туреччині відбудеться одна з ігор єврокубків. «Трабзонспор» прийматиме «Базель» у раунді плей-офф Ліги конференцій, гравці обох клубів одягнуть чорні пов’язки на знак жалоби.

Землетрус магнітудою 7,8, який стався 6 лютого, забрав життя понад 20 тисяч людей і завдав значних руйнувань на великій території.

XS
SM
MD
LG