Доступність посилання

ТОП новини

Україна є лідером з виробництва меду в Європі і п’ята у світі – Климпуш-Цинцадзе


Україна посідає п’яте місце у світі за обсягами виробництва меду і є лідером з його виробництва у Європі, повідомляє у Facebook Офіс віце-прем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе.

«Наша країна виробляє понад 100 тисяч тонн на рік, тобто 6% світового меду. Сьогодні в Україні налічується близько 400 000 бджолярів, на яких припадає 4 мільйони вуликів», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що основними виробниками меду є вісім областей: Вінницька, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Житомирська, Миколаївська, Полтавська і Кіровоградська, які виробляють 70% українського меду, що постачається в 35 країн світу. Більшість його Україна експортує в США, Німеччину, Польщу і Францію.

Більшість меду, який виробляється в Україні, постачається у США, Німеччину, Польщу і Францію – загалом у 35 країн світу.

«Лише в країни ЄС торік було поставлено понад 50 тисяч тонн (з них понад 5 тисяч тонн за безмитною квотою)», – зазначає Офіс віце-прем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також: Чому в Україні гинуть бджоли та що буде з медом?

Там привітали українських бджолярів із професійним святом.

19 серпня відзначається День пасічника України.

XS
SM
MD
LG