Доступність посилання

ТОП новини

Український прем’єр зустрівся з радником президента США в Києві 


Гройсман: Київ і Вашингтон мають велике спільне майбутнє
Гройсман: Київ і Вашингтон мають велике спільне майбутнє

24 серпня в Києві пройшла зустріч прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана і радника президента США з питань національної безпеки Джона Болтона.

«Дякую уряду США за те, як глибоко ви підтримуєте нашу незалежність і відновлення територіальної цілісності. У нас велике спільне майбутнє. Нам є про що говорити і на чому формувати подальшу співпрацю», - сказав очільник українського уряду.

Кабінет міністрів у своєму повідомленні також цитує Болтона: «Я чекаю на наші перемовини - по різних питаннях і на бачення того, як ми можемо поглибити співпрацю».

Згідно офіційного повідомлення КМУ, під час зустрічі сторони торкнулися тем як двосторонньої, так і міжнародної співпраці, передусім в контексті співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями, посилення санкційного тиску на країну-агресора та протидії реалізації енергопроекту побудови газопроводу «Північний потік-2».

Окремо співрозмовники відзначили зростання частки в торговому балансі України: так, минулого року взаємний товарообіг зріс більш ніж на третину і склав $4,7 млрд.

Як повідомляло Радіо Свобода, радник президента США з національної безпеки Джон Болтон 23 серпня зустрівся у Женеві з секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим. Це була перша зустріч чільних представників Вашингтона й Москви з часу липневого американсько-російського саміту в Гельсінкі. На ній Болтон попередив Москву, що США «не терпітимуть втручання» у проміжні вибори до Конгресу.

XS
SM
MD
LG