Доступність посилання

ТОП новини

Джон Болтон зустрічається з представником Росії, а також святкує незалежність України


Джон Болтон у Білому домі, 2 серпня 2018 року
Джон Болтон у Білому домі, 2 серпня 2018 року

Радник президента США з національної безпеки Джон Болтон 23 серпня зустрінеться у Женеві з секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим, що стане першою зустріччю чільних представників Вашингтона й Москви з часу липневого американсько-російського саміту в Гельсінкі.

Болтон почав своє турне цього тижня в Ізраїлі і також буде у Києві для участі у заходах до Дня незалежності України.

Америка показує і Росії, і всьому світу: ми тут, ми будемо підтримувати Україну. От так я сприймаю цей візит радника нацбезпеки
Валерій Чалий

Український посол у США Валерій Чалий назвав візит Джона Болтона символом американської підтримки України.

«Знак у тому, що Америка показує і Росії, і всьому світу: ми тут, ми будемо підтримувати Україну, ми бачимо ваших воїнів, ми бачимо, скільки ви віддаєте життів за нашу спільну безпеку, і ми з вами. От так я сприймаю цей візит радника нацбезпеки», – сказав Чалий 21 серпня журналістам у Києві.

Україна названа однією з тем переговорів Болтона і Патрушева у Женеві.

Раніше спеціальний посланець США у справах України Курт Волкер сказав, що ще не бачить ознак готовності Москви до просування, яке означало б поступ у намаганнях покласти край конфлікту.

Патрушев після засідання російської Ради безпеки за участю президента Путіна 22 серпня сказав російській агенції «ТАСС», що везе до Женеви набір пропозицій щодо «стратегічної стабільності й регіональної безпеки» та сподівається на покращення відносин.

Джон Болтон 22 серпня в Ізраїлі сказав, що російські військові «загрузли» у Сирії і що Москва намагається залучити інші країни до повоєнної відбудови тієї країни.

На тлі нещодавніх нових американських санкцій стосовно Росії та розслідування у США звинувачень про російське втручання у президентські вибори 2016 року з Кремля пролунало застереження з нагоди зустрічі у Женеві.

«Погіршення двосторонніх відносин триває. Нам треба визначити якісь сфери для співпраці і зрозуміти, чи є такі сфери і чи наш партнер бажає цього», – сказав речник Кремля Дмитро Пєсков.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG