Доступність посилання

ТОП новини

Україна розпочинає підготовку дипломатичних кадрів в Африці – МЗС


Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (ліворуч) у Кот-д’Івуарі, 5 жовтня 2022 року
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (ліворуч) у Кот-д’Івуарі, 5 жовтня 2022 року

Україна розпочинає підготовку дипломатичних кадрів в Африці – в Дипломатичній академії при МЗС стартує комплексний чотириденний навчальний онлайн-курс, повідомив голова зовнішньополітичного відомства Дмитро Кулеба.

За його словами, підготовка африканських дипломатичних кадрів відбувається на виконання домовленостей, досягнутих під час турне до Африки в жовтні 2022 року.

«Навчальний курс, який розробило МЗС України, продовжить ренесанс відносин України та країн Африки, а також стане нашим практичним внеском в зміцнення стійкості країн Африканського континенту», – розповів Кулеба.

У рамках курсу «Безпека та дипломатія у воєнний час. Український досвід» понад 200 дипломатів із Нігерії, Кенії, Ефіопії, Сомалі, Кот-д’Івуару, ПАР, Ботсвани, Мозамбіку та Сенегалу матимуть можливість перейняти досвід українських дипломатів-практиків, провідних науковців-міжнародників та експертів аналітичних центрів.

Повідомляється, що лекційний курс зосереджений на висвітленні досвіду України у протидії агресії, впливу війни на архітектуру міжнародної безпеки, продовольчій, енергетичній безпеці тощо.

За даними МЗС, цьогоріч Україна планує провести серію навчальних курсів для низки інших африканських країн.

XS
SM
MD
LG