Доступність посилання

ТОП новини

Безпекова угода і спільне виробництво зброї: Стефанчук зустрівся із польським колегою Головнею


«Наші критичні потреби – системи ППО, системи РЕБ, дрони та антидронові системи, боєприпаси й бронетехніка»
«Наші критичні потреби – системи ППО, системи РЕБ, дрони та антидронові системи, боєприпаси й бронетехніка»

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук провів у Польщі зустріч із маршалком Сейму країни Шимоном Головнею, на якій обговорив перспективи спільного виробництва зброї та підписання двосторонньої безпекової угоди. Про це Стефанчук написав на своїй сторінці у фейсбуці 17 квітня.

«Для України важливі двосторонні безпекові гарантії. Нині ми маємо відповідні договори із країнами-партнерами – розраховую на початок консультацій щодо опрацювання двосторонньої угоди між Україною та Польщею», – зауважив спікер парламенту.

Також, за словами Стефанчука, у фокусі розмови з польським колегою була безпекова ситуація і захист українських міст.

«Наші критичні потреби – системи ППО, системи РЕБ, дрони та антидронові системи, боєприпаси й бронетехніка. Україна потребує новітньої зброї. У цьому аспекті важлива активізація двосторонньої співпраці у військово-технічній сфері й спільне виробництво зброї», – йдеться в дописі.

Крім того, політики обговорили шлях України в ЄС і НАТО.

Раніше стало відомо, що у Польщі працюватиме Рада з питань співпраці з Україною, яка всебічно працюватиме у справах України та її відбудови. Повідомлялося, що Рада «буде громадським органом, до складу якого увійдуть представники зі світу науки, бізнесу, уряду та самоврядування».

Форум

XS
SM
MD
LG