Доступність посилання

ТОП новини

Польща може передати Україні ракети до систем ППО радянських часів – Дуда


Анджей Дуда каже, що він вже обговорив відповідний план із українським президентом Володимиром Зеленським.
Анджей Дуда каже, що він вже обговорив відповідний план із українським президентом Володимиром Зеленським.

Польща має запаси ракет до систем протиповітряної оборони радянських часів, розглядає можливість передачі їх Україні. Про це заявив президент країни Анджей Дуда.

За його словами, він вже обговорив відповідний план із українським президентом Володимиром Зеленським.

«Cьогодні піді час двосторонньої зустрічі я та президент зеленський обговорювали певні запаси ракет, які ми досі маємо з радянських часів. Польща має їх (ракети – ред.) у своїх запасах. І ми обговорювали можливість їх передачі Україні, щоб забезпечити ППО для України. Я буду говорити з моїм міністром оборони, коли повернусь у Варшаву», – сказав він на пресконференції у Вільнюсі.

Читайте також: Без допомоги Заходу в України «досить швидко» закінчаться артснаряди та ракети ППО – Каволі

На тлі ракетних атак Росії Україна потребує посилення протиповітряної оборони. Український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба напередодні заявив, що Україна сподівається якнайшвидше домовитись про постачання семи додаткових батарей системи протиповітряної оборони Patriot, розглядає навіть варіант їх позики.

Patriot, розроблена США система протиповітряної оборони, яка коштує більше мільярда доларів за батарею, була на першому місці в списку бажаних озброєнь України після того, як Росія розпочала повномасштабне вторгнення. Київ отримав свої перші батареї Patriot минулого літа, але їх недостатньо, щоб захистити всю країну від посилених повітряних атак Росії.

Форум

XS
SM
MD
LG