Доступність посилання

ТОП новини

Через ранкову ракетну атаку немає потреби обмежувати споживання електроенергії – «Укренерго»


Пошкоджений уламками ракети в Київській області, 28 квітня 2023 року
Пошкоджений уламками ракети в Київській області, 28 квітня 2023 року

Російська ракетна атака не пошкодила енергетичну інфраструктуру, повідомила державна компанія «Укренерго» 28 квітня.

За повідомленням, атака не призвела до необхідності обмежувати споживання. Водночас залишається складною ситуація на сході, де обстріли пошкодили енергетичний об’єкт.

«Станом на 28 квітня виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. Водопілля спадає. Гідроелектростанції продовжують працювати не тільки для покриття піків споживання зранку та ввечері, але й упродовж всієї доби», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: У МВС повідомили про зростання кількості загиблих в Умані

Компанія додає, що Україна продовжує експортувати електроенергію до Польщі та Молдови, також триває незначний імпорт зі Словаччини.

Тривають ремонтні роботи на тих об’єктах високовольтної мережі, які зазнали російських атак.

«Внаслідок 15 ракетних та 18 дронових атак енергосистема отримала безпрецедентні пошкодження. Для відновлення того рівня надійності енергопостачання, який був до масованих обстрілів, все ще необхідно багато ресурсу та часу», – додає «Укренерго».

Читайте також: Кулеба після ракетних ударів Росії закликав надати Україні F-16

Рано-вранці 28 квітня Росія завдала чергового масованого удару по території України. На цей час відомо про щонайменше 13 загиблих: 11 – в Умані, де внаслідок влучання ракети зруйнувався під’їзд багатоповерхівки, двох – у Дніпрі. Серед загиблих є діти. Ще понад десять людей були поранені.

За даними Повітряних сил ЗСУ, російські війська вранці 28 квітня атакували Україну з літаків стратегічної авіації Ту-95 з району Каспійського моря. З 23 ракет Х-101/Х-555 збили 21.

XS
SM
MD
LG