Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго»: відключення світла 25 травня триватимуть дві години


У суботу, 25 травня, в Україні знову будуть запроваджені графіки відключення світла
У суботу, 25 травня, в Україні знову будуть запроваджені графіки відключення світла

У суботу, 25 травня, в Україні знову будуть запроваджені графіки відключення світла. Але лише у години максимального вечірнього споживання, повідомляє «Укренерго».

«Графіки погодинних відключень завтра (25 травня – ред.) будуть діяти для промислових та побутових споживачів по всій території України з 20:00 до 22:00 – у години максимального вечірнього споживання», – повідомили у компанії.

Водночас в «Укренерго» пояснили, що енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, обмежуватись не буде.

За даними компанії, відключення можуть бути застосовані при перевищенні визначених лімітів обсягів споживання, які «Укренерго» щовечора доводить до кожного обленерго.

«Інформацію, коли саме будуть застосовані відключення у вашому регіоні, можна дізнатись у кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах», – додали в «Укренерго».

Російські війська цієї весни неодноразово атакували об’єкти енергетичної інфраструктури в Україні. Зокрема, вночі і вранці 8 травня, за даними Міненерго, сили РФ атакували об’єкти генерації й передачі електроенергії у шести областях – Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях. Після цього через дефіцит електроенергії компанія «Укренерго» запровадила спершу обмеження на енергопостачання для промисловості й бізнесу, згодом – відключення для побутових споживачів.

Після хвилі масованих російських атак на об’єкти української енергетичної інфраструктури Міністерство енергетики України оцінило збитки для енергосистеми в понад мільярд доларів, розповів профільний міністр Герман Галущенко.

Форум

XS
SM
MD
LG