Доступність посилання

ТОП новини

«Укроборонпром» виготовив експериментальний корпус БТР зі сталі НАТО


БТР направлять на полігон для проведення випробувань
БТР направлять на полігон для проведення випробувань

«Київський бронетанковий завод», що входить до складу державного комплексу «Укроборонпром», виготовив експериментальний корпус БТР-3ДА з броньованої сталі виробництва однієї з країн НАТО.

«Експериментальний корпус, для виготовлення якого було необхідно зварити понад 1800 окремих деталей, з яких майже 1000 – броньованих, найближчим часом буде направлений на полігон для проведення випробувань під контролем Міністерства оборони України. Для цього корпус буде обстріляний з мінімальних дистанцій з різного озброєння, зокрема, великокаліберного кулемета», – ідеться у повідомленні «Укроборонпрому».

На підприємстві зазначили, що використання сталі країн-членів НАТО дозволяє значно диверсифікувати постачальників броні та не залежати від одного постачальника.

икористання сталі країн-членів НАТО дозволяє значно диверсифікувати постачальників броні
икористання сталі країн-членів НАТО дозволяє значно диверсифікувати постачальників броні

«Після успішних випробувань, та за наявності замовлень з боку силових відомств України, «Київський бронетанковий завод» зможе самостійно зварювати корпуси для БТР-3ДА та інших машин на цій базі, що дозволить значно розширити виробництво цієї бойової машини, яка з початком російської агресії довела свою високу ефективність на полі бою», – зазначає «Укроборонпром».

Концерн «Укроборонпром» об’єднує понад 100 підприємств у п’ятьох основних галузях оборонної промисловості, зокрема у розробці та виготовленні озброєння і техніки, науковій діяльності та експортно-імпортних операціях.

Більше цікавих новин, які не потрапили на сайт, – у Telegram-каналі Радіо Свобода. Долучайтеся!

XS
SM
MD
LG