Доступність посилання

ТОП новини

НАЗК: до суду спрямували 36 протоколів щодо члена правління «Укрзалізниці»


НАЗК: порушення члена правління «Укрзалізниці» стосуються відсутності повідомлень про суттєві зміни в майновому стані
НАЗК: порушення члена правління «Укрзалізниці» стосуються відсутності повідомлень про суттєві зміни в майновому стані

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 36 протоколів про адміністративні правопорушення з боку члена правління «Укрзалізниці» Олександра Бужора.

НАЗК заявляє, що порушення стосуються відсутності повідомлень про суттєві зміни в майновому стані.

«Олександр Бужор, отримуючи дохід за місцем здійснення трудової діяльності, зобов’язаний був подавати відповідне повідомлення при отриманні авансу та другої половини заробітної плати, адже сума нарахованих йому коштів значно перевищувала встановлений поріг та становила від 101 739 до 337 861 гривень. Однак посадовець жодного разу повідомлення не подавав», – зазначили в НАЗК.

У відомстві нагадують, що з початку 2017 року всі суб’єкти декларування зобов’язані подавати про суттєві зміни у своєму майновому стані у разі отримання ними у власність майна або отримання одноразового доходу на суму, що перевищує 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на 1 січня відповідного року (80 000 гривень).

У НАЗК підкреслили, що за таке порушення передбачений штраф від 100 до 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1 700 – 3 400 гривень).

Бужор наразі не коментував інформацію від НАЗК.

XS
SM
MD
LG