Доступність посилання

ТОП новини

«Укрзалізниця» відкрила продаж квитків на «поїзд чотирьох столиць»


Поїзд їхатиме з Києва до Мінська, Вільнюса та Риги
Поїзд їхатиме з Києва до Мінська, Вільнюса та Риги

«Укрзалізниця» відкрила продаж квитків на «поїзд чотирьох столиць», який почне курсувати з 28 вересня, повідомив в.о. голови компанії Євген Кравцов на своїй сторінці у Facebook.

Потяг їхатиме з Києва до Мінська (Білорусь), Вільнюса (Литва) та Риги (Латвія). Вартість квитків у вагони купе становитиме від 1640 до 2219 гривень у залежності від напрямку. Ціна на квиток до вагону СВ варіюватиметься від 3271 до 4428 гривень. Вартість може змінюватися у зв’язку з коливаннями курсу валют.

У червні 2017 року міністр інфраструктури Володимир Омелян говорив, що Україна запустить поїзд «п’яти столиць». На той момент в Мініфраструктури планували, що потяг їхатиме ще й до столиці Естонії Таллінна.

Того місяця набрала чинності візова лібералізація для українців при короткотермінових подорожах до країн ЄС і «шенгену» (до 90 днів протягом кожних 180 днів без права працевлаштування). Безвізовий режим стосується всіх держав-членів Європейського союзу, крім Великої Британії й Ірландії, а також країн «шенгенської зони» з-поза меж ЄС. Цей режим наразі не стосується так званих «заморських володінь» Нідерландів і Франції.

Щоб скористатися безвізовим режимом з ЄС, українцям треба мати біометричний паспорт і, якщо попросять прикордонники – довести мету й умови поїздки, свою платоспроможність.

XS
SM
MD
LG