Доступність посилання

ТОП новини

Ракетний удар Росії по Умані: число загиблих зросло до 15


Пошуково-рятувальні роботи на місці удару в Умані, 28 квітня 2023 року
Пошуково-рятувальні роботи на місці удару в Умані, 28 квітня 2023 року

В Умані на Черкащині, де внаслідок російського ракетного удару вранці 28 квітня був пошкоджений 9-поверховий житловий будинок, з-під завалів дістали тіла ще чотирьох людей, загальне число загиблих зросло до 15, повідомило Міністерство внутрішніх справ.

Раніше повідомляли також про дев’ятьох постраждалих.

Голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець заявляв, що серед на той час 10 загиблих було двоє дітей.

В Умані оголошена триденна жалоба. В Офісі генпрокурора повідомили, що прокурори на місці документують наслідки воєнного злочину, розпочато досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом порушення законів і звичаїв війни.

Голова МВС Ігор Клименко раніше повідомив, що в будинку, куди влучила ракета, 27 квартир «повністю знищені».

Рано-вранці 28 квітня Росія завдала чергового масованого удару по території України. На даний час відомо про щонайменше 17 загиблих: 15 – в Умані, двох – у Дніпрі. Серед загиблих є діти. Ще понад десять людей були поранені.

За даними Повітряних сил ЗСУ, російські війська вранці 28 квітня атакували Україну з літаків стратегічної авіації Ту-95 з району Каспійського моря, українські сили збили 21 із 23 крилатих ракет Х-101/Х-555, а також два БпЛА оперативно-тактичного рівня.

XS
SM
MD
LG