Доступність посилання

ТОП новини

Лідер опозиції отримав право сформувати уряд в Ізраїлі


Бенні Ганц
Бенні Ганц

Президент Ізраїлю Реувен Рівлін в понеділок доручив лідеру опозиційного блоку «Кахоль-Лаван» Бенні Ганцу сформувати уряд після виборів до Кнесету, які втретє поспіль не принесли більшості жодній з політичних сил.

За підсумками останніх виборів партія Ганца отримала менше депутатських мандатів, ніж «Лікуд» прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньягу. Однак президент доручив формування кабінету саме Ганцу, бо вважає, що у нього більше шансів на успіх. Його може підтримати партія «Наш дім Ізраїль» Авігдора Лібермана, без голосів депутатів якої ні правоцентристська коаліція Нетаньягу, ні лівоцентристи Ганца не матимуть більшості в Кнесеті.

Сам Ганц сказав, що готовий в умовах епідемії коронавірусу сформувати уряд національної єдності.

На формування уряду передбачено не більш ніж 42 дні. Якщо Ганц не зможе його сформувати, ця місія, очевидно, дістанеться Нетаньягу.

Ізраїль одним з перших ввів жорсткі карантинні заходи через коронавірусну інфекцією. Всі, хто прибувають в країну, повинні перебувати на карантині, закрито більшість громадських місць. Депутати Кнесету через заборону збиратися більш ніж по 10 осіб складали присягу по черзі.

XS
SM
MD
LG