Доступність посилання

ТОП новини

Уряд запровадив обов’язкову самоізоляцію для хворих на COVID-19 та контактних людей – МОЗ


Постанова уряду передбачає обов’язкову самоізоляцію для людей, які контактували з хворим на COVID-19, та для самих хворих, які не потребують госпіталізації
Постанова уряду передбачає обов’язкову самоізоляцію для людей, які контактували з хворим на COVID-19, та для самих хворих, які не потребують госпіталізації

Кабінет міністрів посилив карантинні заходи у зв’язку з поширенням коронавірусу. Про таке рішення уряду, ухвалене увечері 29 березня зокрема повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Зокрема постанова уряду передбачає обов’язкову самоізоляцію для людей, які контактували з хворим на COVID-19, та для самих хворих, які не потребують госпіталізації.

«Особи, які відвідували країни/регіони з місцевою передачею вірусу в громаді відповідно до ситуаційних звітів ВООЗ, підлягатимуть обсервації (ізоляції) протягом 14 днів з метою недопущення занесення нових випадків хвороби на територію України. Обласні та Київська міська державні адміністрації мають забезпечити облаштування спеціальних закладів для організації обсервації, транспортування до них осіб, що їй підлягають, а також медичне спостереження за ними», – йдеться в заяві МОЗ.

Крім того, за повідомленням, до 5 квітня Міністерство цифрової трансформації повинне розробити та впровадити електронний сервіс для моніторингу дотримання самоізоляції та обсервації.

Станом на ранок 30 березня в Україні зафіксовано 480 випадків захворювання на COVID-19, з них 11 летальних. Шестеро людей одужали.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG