Доступність посилання

ТОП новини

У США підтверджено перший випадок смерті від коронавірусу


У Сполучених Штатах у суботу зафіксована перша смерть від інфекції, викликаної новим коронавірусом COVID-19, поширення якого Всесвітня організація охорони здоров’я вважає глобальною загрозою високого рівня.

Помер пацієнт в штаті Вашингтон. На брифінгу в Білому Домі президент США Дональд Трамп заявив, що померла жінка, проте потім міністерство охорони здоров’я підтвердило, що надана президенту інформація була помилковою, помер чоловік.

Усього в США станом на 1 березня було зафіксовано 69 випадків зараження коронавірусом. Більшість з них заразилися за кордоном, в тому числі на круїзному лайнері Diamond Princess. Дональд Трамп закликав американців не панікувати після повідомлення про першу смерть від коронавірусу на території США. При цьому він визнав, що число випадків інфікування, ймовірно, буде рости, проте заявив, що влада готова до будь-якого розвитку подій. У понеділок президент зустрінеться з керівниками фармацевтичних компаній, щоб обговорити розробку вакцин, повідомляє «Голос Америки».

24 лютого Міністерство охорони здоров’я повідомило, що ВООЗ передала Центру громадського здоров’я України 30 наборів реагентів для тестування на новий коронавірус (COVID-19). Повідомлялося, що набори містять приблизно 3000 реакцій, чого має вистачити для дослідження на захворювання більше 950-ти людей. Згідно з повідомленнями, зразки від пацієнтів з підозрою на коронавірус направлятимуться у Київ у лабораторію Центру громадського здоров’я. За даними МОЗ, від моменту отримання зразка лабораторією в середньому необхідно 5-7 годин для визначення результату.

Окрім того, 28 лютого у МОЗ заявили, що очікують на експрес-тести на коронавірус, розроблені у Китаї, які дозволять виявити коронавірус за «15-20 хвилин».

Зоряна Скалецька: Якщо нагряне коронавірус?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:41:11 0:00

XS
SM
MD
LG