Доступність посилання

ТОП новини

У Пентагоні висловили стурбованість через допомогу Північній Кореї з боку Китаю та Росії – ЗМІ


«Ми також стурбовані нещодавнім зростанням військової співпраці між Росією та КНДР»
«Ми також стурбовані нещодавнім зростанням військової співпраці між Росією та КНДР»

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що держави-члени ООН, які забезпечують дотримання перемир’я в Корейській війні, стурбовані тим, що Китай і Росія допомагають Північній Кореї розширювати свій військовий потенціал, дозволяючи Пхеньяну ухилятися від санкцій. ООН.

Як передає Reuters, про це Остін сказав на зустрічі у Південній Кореї з міністрами оборони та представниками 17 країн, що входять до складу Командування ООН (UNC) – органу, який спостерігає за перемир’ям.

«Ми глибоко стурбовані тим, що КНР і Росія допомагають КНДР розширювати свої можливості, дозволяючи їй ухилятися від санкцій Ради безпеки ООН… Ми також стурбовані нещодавнім зростанням військової співпраці між Росією та КНДР», – сказав він.

Вашингтон звинуватив Північну Корею у постачанні військової техніки в Росію для використання у війні проти України, а Москву – у наданні технічної військової підтримки КНДР. Північна Корея та Росія заперечують будь-які угоди з постачання зброї, хоча їхні лідери пообіцяли тіснішу військову співпрацю, коли зустрічалися у вересні на Далекому Сході Росії. Китай, найближчий союзник Північної Кореї, заявив, що дотримується міжнародних зобов’язань.

Очікується, що у вівторок Командування ООН відновить зобов’язання реагувати на будь-яку північнокорейську агресію і ухвалить спільну заяву про спільне реагування у разі надзвичайних ситуацій на Корейському півострові, повідомило міністерство оборони Південної Кореї.

Північна Корея назвала Командування ООН «інструментом конфронтації США», який не має нічого спільного з ООН, і що його треба розпустити, щоб запобігти початку нової війни на Корейському півострові.

Форум

XS
SM
MD
LG