Доступність посилання

ТОП новини

Офіцери ГРУ, яких США звинувачують у кібератаках, могли брати участь у злочинах на території України – розслідування


Офіцер з позивним «Оріон», можливо, є причетним до катастрофи «Боїнга-777»
Офіцер з позивним «Оріон», можливо, є причетним до катастрофи «Боїнга-777»

Деякі з 12 офіцерів ГРУ, яким 13 липня США пред’явили офіційні звинувачення в зламі комп’ютерів представників Демократичної партії, мають стосунок до України. Про це йдеться в розслідуванні Російської служби Радіо Свобода.

Об’єкт «Вежа», з якого, за версією США, здійснювалися атаки, розслідування пов’язує із засновником руху «Антимайдан» Дмитром Сабліним.

Ба більше, військова частина, яка ймовірно займалася поширенням украдених даних через сайт WikiLeaks і анонімні акаунти в соціальних мережах, має адресу, яка збігається з адресою в розслідуванні Bellingcat про офіцера ГРУ Олега Іваннікова.

Саме цей офіцер з позивним «Оріон», можливо, є причетним до катастрофи «Боїнга-777» малайзійських авіаліній в небі над Донбасом у 2014 році.

Як повідомляло Радіо Свобода, 13 липня в США федеральне велике журі присяжних затвердило звинувачення на адресу 12 російських громадян, яких слідство у справі про втручання Росії в американські президентські вибори вважає винними в організації кібератак на комп’ютери представників Демократичної партії під час передвиборної кампанії 2016 року.

Повну версію розслідування українською можна буде прочитати на сайті Радіо Свобода завтра, 20 червня.

XS
SM
MD
LG