Доступність посилання

ТОП новини

Російська компанія програла суд з приводу втручання Москви у вибори в США 


Суд підтримав спецпрокурора Мюллера, який веде справу 
Суд підтримав спецпрокурора Мюллера, який веде справу 

Суд в окрузі Колумбія відмовив російській компанії Concord Management and Consulting LLC в проханні відсторонити спеціального прокурора Роберта Мюллера від розслідування справи про російське втручання у вибори президента США в 2016 році.

Позивачі намагалися довести, що спецпрокурор Мюллер був незаконно призначений керівником розслідування.

Компанія Concord - одна з трьох юридичних осіб, які разом з 13 російськими фізичними особами були звинувачені Мюллером у впливі на виборчу кампанію 2016 року.

Слідство вважає, що російська сторона намагалася посилити позиції Дональда Трампа, який в підсумку і виграв вибори, та послабити позиції його опонента від Демократичної партії Хіларі Клінтон.

Як повідомляло Радіо Свобода американські політики Республіканської і Демократичної партій висловили обурення виступом президента Дональда Трампа, який після зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним 16 липня в Гельсінкі не підтримав висновки американської розвідки про російське втручання у вибори. На саміті Трамп сказав, що немає причин так вважати.

Напередодні зустрічі Трампа і Путіна, 13 липня, Міністерство юстиції США пред'явило звинувачення у втручанні в вибори 12 офіцерам російської військової розвідки. Їх звинуватили у зломі комп'ютерних систем апарату Демократичної партії США та оприлюднення викрадених документів та електронних листів. Це було першим офіційним звинувачення щодо державного втручання Росії в ті вибори.

XS
SM
MD
LG