Доступність посилання

ТОП новини

Держдума РФ ухвалила закон, який надає найманцям статус ветеранів


Закон також стосується учасників збройних формувань так званих «ДНР» та «ЛНР»
Закон також стосується учасників збройних формувань так званих «ДНР» та «ЛНР»

Держдума РФ ухвалила в остаточному читанні законопроєкт, що дозволяє отримати статуси ветеранів та інвалідів бойових дій найманцям, у тому числі бійцям ПВК «Вагнер», які воюють в Україні.

У тексті документа йдеться, що відтепер статуси і пільги зможуть отримати «особи, які уклали контракт або мали інші правовідносини з організаціями, що сприяють виконанню завдань, покладених на російську армію» в ході так званої «спеціальної військової операції».

Закон також стосується учасників збройних формувань так званих «ДНР» та «ЛНР».

Раніше Держдума РФ поширила на цю ж категорію осіб закони про кримінальне покарання за дискредитацію російської армії та поширення про неї фейків.

ПВК «Вагнер» – російське неофіційне збройне формування, створене близьким до президента Володимира Путіна петербурзьким бізнесменом Євгеном Пригожиним. Найманці ПВК, зокрема в’язні, беруть активну участь у війні проти України, а також у наземних операціях у Сирії та Африці. Бійців компанії звинувачують у скоєнні численних воєнних злочинів, зокрема, у позасудових стратах. Пригожин не заперечує це, хоча прямо не визнає.

У низці країн ПВК «Вагнер» визнано злочинною та терористичною організацією.

XS
SM
MD
LG