Доступність посилання

ТОП новини

США: Байден публічно вакцинувався від COVID-19 і закликає не непокоїтися через вакцину


Обраний президент США Джо Байден публічно прийняв 21 грудня першу дозу вакцини від COVID-19 у лікарні в своєму рідному штаті Делавер.

«І немає про що турбуватися», – сказав 78-річний Байден, який раніше анонсував такий крок: вакцинуватися публічно, щоб переконати людей прийняти щеплення, коли воно стане доступним.

Він також висловив сподівання, що люди дослухаються до порад експертів і протягом Різдвяних і новорічних свят носитимуть маски. Байден також закликав уникати подорожей, без яких можна обійтися.

Він використав вакцину розробки компаній Pfizer і BioNTech. Через вік Байден перебуває в групі ризику щодо COVID-19.

Він також похвалив адміністрацію чинного президента Дональда Трампа за те, що вона розгорнула програму вакцинування.

Байден обіцяє, що, перебравши президентську посаду 20 січня 2021 року, він має намір зробити боротьбу з пандемією своїм головним пріоритетом.

Обрана віцепрезидентка Камала Гарріс, як очікують, вакцинується наступного тижня, а дружина Байдена Джил – через кілька днів.

Сполучені Штати Америки є кількісно найбільш ураженою COVID-19 країною. Там від початку пандемії, за даними американського Університету Джонза Гопкінза, зареєстровано вже понад 18 мільйонів випадків цього захворювання, понад 319 тисяч людей від нього померли.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG