Доступність посилання

ТОП новини

У ВООЗ назвали кампанію вакцинації від COVID-19 у Європі «неприпустимо повільною»


Новий сплеск захворюваності, кажуть фахівці, може виникнути у релігійні свята Песах, Великдень і Рамадан
Новий сплеск захворюваності, кажуть фахівці, може виникнути у релігійні свята Песах, Великдень і Рамадан

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) заявляє, що вакцинація від COVID-19 у Європі здійснюється «неприпустимо повільно», і попереджає, що ситуація на континенті зараз викликає більше занепокоєння, аніж було кілька місяців тому.

«Впровадження вакцин відбувається неприпустимо повільно» і продовжує розширення пандемії в європейському регіоні, заявив 1 квітня директор європейського бюро ВООЗ Ганс Клуґе.

Процес вакцинації треба прискорити за рахунок «нарощування виробництва, зменшення перешкод для введення вакцин і використання всіх наявних препаратів», додав Клуґе.

За його словами, лише 10 відсотків із майже 900 мільйонів людей у європейському регіоні, який включає понад 50 країн, отримали одну дозу вакцини з двох необхідних, 4 відсотки отримали повний курс.

Через те, що тільки 16% населення ЄС вакциновані від COVID-19, менше, ніж у Великобританії і США, а кількість інфікованих зростає, блок на міжнародному рівні критикують за темпи вакцинації.

За даними ВООЗ, минулого тижня спостерігалося зростання кількості випадків COVID-19 у більшості країн, переважно європейського регіону, – з-поміж 1,6 мільйона нових випадків було майже 24 тисячі смертей. Загальна кількість смертей наближається до мільйона, а загальна кількість хворих перевищує 45 мільйонів.

В ООН попереджають, що новий сплеск захворюваності може виникнути у релігійні свята Песах, Великдень і Рамадан.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG