Доступність посилання

ТОП новини

Доба на фронті: 10 обстрілів, без втрат – штаб


Український солдат у окоп на передовій позиції української армії під Золоте-4, лютий 2020 року
Український солдат у окоп на передовій позиції української армії під Золоте-4, лютий 2020 року

Бойовики 10 разів порушували режим припинення вогню з початку доби 21 лютого, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил.

За зведенням, шість обстрілів (в тому числі з застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння) зафіксували поблизу Красногорівки, Павлополя, Лебединського, Новотроїцького та Пісків у районі діяльності угруповання «Схід».

Читайте також: Заява інтелектуалів: 36 пропозицій для справедливого миру між Росією і Україною​

«У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник здійснив чотири обстріли по нашим позиціям, а саме: поруч з Оріховим – з міномету калібру 120 міліметрів – три міни та сім пострілів зі станкового протитанкового гранатомету; неподалік Луганського – з міномету калібру 120 міліметрів – п’ять мін, а також вогонь вівся з гранатометів різних систем; поблизу Травневого – з 82-міліметрового міномету – дві міни, а також противник застосував гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети; в районі населеного пункту Новотошківське – з міномету калібру 82 мм – 8 мін та 10 пострілів з автоматичного станкового гранатомету», – заявляють у штабі.

Згідно з заявою, внаслідок обстрілів ніхто з українських військових не постраждав.

Незаконні збройні угруповання не заявляли про обстріл окупованих ними територій протягом доби 21 лютого.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

Нова зброя бойовиків на Донбасі. Використовують і цивільні квадрокоптери
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:41 0:00

XS
SM
MD
LG