Доступність посилання

ТОП новини

Затримано підозрюваного у справі про викрадення Вербицького та Луценка – прокурор


22 січня 2014 року тіло Юрія Вербицького виявили в лісі під Гнідином Бориспільського району Київської області
22 січня 2014 року тіло Юрія Вербицького виявили в лісі під Гнідином Бориспільського району Київської області

У справі про викрадення майданівця Юрія Вербицького та активіста, а нині ексдепутата Ігоря Луценка затримано чоловіка, який перебував у розшуку п’ять років, повідомила прокурор Офісу генпрокурора Юлія Малашич на сторінці у фейсбуці.

«Не хочу чекати офіційних повідомлень, бо маю гарну новину. Сьогодні нами затримано одного з підозрюваних в справі викрадення і катування Юрія Вербицького та Ігоря Луценка, вбивства Юрія, який перебував в міжнародному розшуку 5 років. Як тільки суд визначить дату обрання йому запобіжного заходу, я обов’язково повідомлю», – написала Малашич.

Інформацію щодо затримання підтвердила і адвокат, правозахисниця Євгенія Закревська, вказавши, що про час і дату обрання запобіжного стане відомо пізніше.

Водночас потерпілий у цій справі Ігор Луценко також повідомив, що йдеться про затриманого Сергія Мисливого.

«Його роль – більше, ніж звичайного тітушки-піхотинця. Щось типу заступника командира групи захоплення. Мав, за версією слідства, стосунок до безпосередньо викрадення нас з Вербицьким на території Олександрівської лікарні вночі 21 січня 2014 року», – написав Луценко у фейсбуці.

28 лютого Офіс генпрокурора повідомляв, що у справі про викрадення Юрія Вербицького та Ігоря Луценка під час подій Євромайдану у 2014 році повідомлена підозра «учаснику злочинної організації, дії якої в період січня-лютого 2014 року були спрямовані на насильницьку протидію мирним акціям протесту, викрадення та катування її активних учасників».

Учасників Євромайдану Юрія Вербицького та Ігоря Луценка викрали 21 січня 2014 року з Олександрівської лікарні, куди Луценко привіз Вербицького після поранення під час сутичок на вулиці Грушевського. Обох майданівців вивезли за місто, їх катували і покинули в лісі на морозі. 22 січня тіло Вербицького виявили в лісі під Гнідином Бориспільського району Київської області.

XS
SM
MD
LG