Доступність посилання

ТОП новини

Відмивання мільярдів із Росії: у Данії звільняється директор найбільшого банку


Як йдеться у звіті Danske Bank, через його відділення в Естонії могли відмити близько 200 мільярдів євро з Росії й інших пострадянських країн
Як йдеться у звіті Danske Bank, через його відділення в Естонії могли відмити близько 200 мільярдів євро з Росії й інших пострадянських країн

Головний виконавчий директор найбільшого банку Данії подав у відставку на тлі звинувачень у тому, що естонське відділення цього банку використовувалося для масштабного відмивання грошей.

«Зрозуміло, що Danske Bank виявився нездатним дотриматися своїх зобов’язань у справі про можливе відмивання грошей в Естонії», – заявив 19 вересня Томас Борген і повідомив про намір піти у відставку.

У внутрішньому звіті банку щодо заяв про відмивання мільярдів євро з Росії й інших пострадянських країн через відділення в Таллінні йдеться про те, що «переважна більшість» транзакцій між 2007 і 2015 роками визнані «підозрілими».

Банк, базований у Копенгагені, заявляє, що не зміг надати «точну оцінку суми підозрілих операцій, здійснених клієнтами-нерезидентами в Естонії». Цю суму оцінюють у приблизно 200 мільярдів євро, що в дев’ять разів більше за ВВП Естонії 2017 року.

Читайте також: Гроші фірми, пов’язаної з Путіним, відмивались у данському банку в Естонії

Danske Bank вже є фігурантом кримінальних розслідувань у Данії й Естонії.

Раніше цього місяця Wall Street Journal повідомила, що правоохоронні органи США також проводять розслідування щодо відмивання грошей через Danske Bank.

Раніше цього року влада США звинуватила латвійський банк ABLV у приховуванні відмивання грошей, що призвело до банкрутства банку після того, як йому відмовили у фінансуванні.

XS
SM
MD
LG