Доступність посилання

ТОП новини

При уряді і ОВА будуть створені посади відповідальних за відновлення України – прем’єр


Прем’єр-міністр Денис Шмигаль
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль

Уряд планує створення посади заступника міністра з питань відновлення у низці міністерств та заступника голови ОВА з питань відновлення в одинадцятьох областях. Про відповідне доручення уряду повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, доручення стосується міністерств, які реалізовують проєкти відновлення, та областей, які найбільше постраждали від війни.

«Російські терористи завдали Україні значних руйнувань. Аби відновити все швидко та якісно, нам потрібна нова архітектура відновлення. У нас уже є віцепрем’єр-міністр з відновлення, створене відповідне агентство. Тепер започатковуємо посади заступників з відновлення у міністерствах та на місцях. Це дозволить пришвидшити процес підготовки проєктів і зробити ці проєкти якіснішими», – сказав Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр нагадав, що цього року уряд розпочинає термінове відновлення за п’ятьма пріоритетними напрямками: енергетика, житло, розмінування, критична та соціальна інфраструктура, допомога приватному сектору для відновлення економіки.

Раніше в Україні було створене Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури. Його створили на базі агентства інфраструктурних проєктів та Державного агентства автомобільних доріг.

XS
SM
MD
LG