Доступність посилання

ТОП новини

У 25-й бригаді відреагували на позов бійця через травму на Донбасі


Учасник бойових дій на Донбасі Антон Монахов звернувся до суду, щоб довести отримання травми на війні
Учасник бойових дій на Донбасі Антон Монахов звернувся до суду, щоб довести отримання травми на війні

У 25-й окремій повітряно-десантній бригаді прокоментували ситуацію з колишнім бійцем бригади, учасником бойових дій на Донбасі Антоном Монаховим, який в судиться з командуванням, доводячи, що отримав ураження під час виконання бойового завдання. Радіо Свобода 26 лютого отримало відповідь на інформаційний запит.

У документі, підписаному командиром військової частини Олегом Зенченком, йдеться про те, що 27 жовтня 2016 року в районі КПП «Майорське» підрозділи бригади зазнали численних обстрілів з боку угруповання «ДНР», були поранені двоє бійців. Як зазначено у відповіді на запит, інформація щодо отримання поранення бійцем Монаховим та обстрілу позиції, на якій він виконував бойове завдання, відсутня.

У військовій частині заявили, що двоє з трьох військовослужбовців, вказаних бійцем як свідки, не підтвердили подану ним інформацію, а третій звільнився зі Збройних сил, і з ним наразі немає зв’язку.

У відповіді на запит також сказано, що факт отримання травми бійцем під час обстрілу «базується тільки на припущеннях солдата запасу» та «витягах з медичних документів, де факт ЗЧМТ (закритої черепно-мозкової травми) та струсу головного мозку 27.10.2016 базується знову лише на словах самого військовослужбовця».

У військовій частині заявили, що запрошували бійця на зустріч, та він налаштований на вирішення питання лише в судовому порядку.

Раніше учасник бойових дій на Донбасі, колишній боєць 25-ї бригади Антон Монахов заявив, що звернувся до суду, щоб довести отримання травми на війні. Боєць, який прослужив у зоні АТО понад рік, зауважив, що командування відмовляє йому в довідці про обставини отримання ураження. Без цього документа він не може довести своє право на соціальну підтримку від держави, зокрема, безкоштовне лікування. Антон Монахов зазначає, що в нього діагностували перфорацію барабанної перетинки й складне неврологічне захворювання як наслідок отриманої мінно-вибухової травми.

XS
SM
MD
LG