Доступність посилання

ТОП новини

Речник Кочаряна назвав затримання екс-президента Вірменії «політичною помстою»


Колишній президент Вірменії Роберт Кочарян
Колишній президент Вірменії Роберт Кочарян

Представники ув’язненого екс-президента Вірменії Роберта Кочаряна розкритикували його арешт і вимагають його негайного звільнення.

«Це політична та особиста помста, яка не має юридичного виправдання», – заявив речник Кочаряна Віктор Соґомонян 28 липня на прес-конференції в Єревані.

«Я впевнений, що ви розумієте, що відбувається, усвідомлюєте, чому Роберт Кочарян був оголошений винним, розумієте швидкість, з якою відбувається цей процес, і що це не має нічого спільного (з подіями 1 березня 2008 року, коли загинули восьмеро демонстрантів і двоє поліцейських – ред.)», – додав Соґомонян.

Кочарян, який був президентом Вірменії з 1998 до 2008 року, був затриманий 27 липня за звинуваченнями в поваленні конституційного ладу у змові з іншими особами. Єреванський суд постановив, що Спеціальна слідча служба може тримати Кочаряна під вартою два місяці – на час розслідування подій 1 березня 2008 року.

Такі ж, як і Кочаряну, звинувачення висунуті генеральному секретарю Організації договору про колективну безпеку Юрію Хачатурову і екс-міністру оборони Вірменії Мікаелу Арутюняну.

26 липня Спеціальна слідча служба Вірменії подала до суду клопотання про арешт як запобіжний захід для Хачатурова. 28 липня уночі Хачатуров був звільнений з-під варти під заставу в розмірі 5 мільйонів драмів (це майже 270 тисяч гривень).

Суд також ухвалив рішення про заочний двомісячний арешт Арутюняна, він оголошений у розшук.

XS
SM
MD
LG