Доступність посилання

ТОП новини

Один український військовий поранений минулої доби на Донбасі – штаб ООС


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 30 вересня 2018 року (дані Міністерства оборони України)
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 30 вересня 2018 року (дані Міністерства оборони України)

Один український військовий поранений минулої доби, 30 вересня, внаслідок бойових дій на Донбасі, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил.

За даними штабу, підтримувані Росією бойовики 28 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, при цьому шість разів – із озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. Обстрілів зазнали, зокрема, українські позиції в районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Катеринівка, Новозванівка, Троїцьке, Луганське, Опитне, Піски, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське й Широкине.

У штабі ООС повідомили, що від початку нової доби обстріли продовжилися, але постраждалих серед військових не було.

Станом на ранок 1 жовтня угруповання «ДНР» про обстріли минулої доби зведених даних не наводить. Угруповання «ЛНР» звинувачує українських військових у п’ятьох обстрілах, даних про постраждалих не наводить.

Читайте також: Миротворці ООН: як подолати вето Росії? (рос.)

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі домовилася про чергове перемир’я, починаючи з півночі 29 серпня. Рішення ухвалили у зв’язку з початком навчального року. Однак в перші ж години ОБСЄ зафіксувала порушення домовленостей.

Раніше схожі режими тиші також не дотримувалися, сторони звинувачували в порушеннях одна одну.

Життя під контролем бойовиків. Вуглегірськ – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:11 0:00

Внаслідок російської гібридної агресії на сході України з квітня 2014 року в регіоні, за даними ООН, загинули понад 10 тисяч людей іще станом на кінець 2017 року – відтоді нових даних не оголошували.

XS
SM
MD
LG