Доступність посилання

ТОП новини

В «Укргідроенерго» оцінили, за яких обставин можна буде наповнити Каховське водосховище


Ігор Сирота, генеральний директор «Укргідроенерго»
Ігор Сирота, генеральний директор «Укргідроенерго»

Генеральний директор компанії «Укргідроенерго» Ігор Сирота заявив, що ймовірність наповнення Каховського водосховища, яке обміліло в результаті руйнування Каховської ГЕС, може з’явитися вже після зимово-весняного паводку.

«Ми надіємося, що все-таки якась частина водозливної греблі залишилася. Якщо це буде хоча би 7 метрів, то це буде вже краще. Тому що потім кожен сантиметр, кожен метр нам доведеться місяцями набирати цю воду. І, скоріш за все, ми зможемо дійти до якогось рівня вже після паводку зимово-весняного. А це ще рік. Критична, те, що може бути найгірша ситуація, коли це впаде до відмітки русла Дніпра. Ця відмітка – 3 метри», – сказав Сирота в ефірі Радіо Свобода.

Але посадовець додав, що «не факт, що ми це водосховище зможемо наповнити в наступному паводку».

За даними «Укргідроенерго», до вечора 11 червня фахівці ще фіксували падіння рівня водосховища в середньому на 5 см за годину. Наразі проводити спостереження рівнів води не має можливості через замулення нижче датчиків, кажуть експерти.

Рівень води в Каховському водосховищі в районі Нікополя, за інформацією Гідрометцентру, станом на 20:00 11 червня становив 9,04 метра.

Повне інтерв’ю з гендиректором «Укргідроенерго» Ігорем Сиротою читайте на сайті Радіо Свобода.

XS
SM
MD
LG