Доступність посилання

ТОП новини

Волкер: Кремль не поспішає врегульовувати конфлікт на Донбасі


Курт Волкер допустив, що росіяни вирішили наразі не робити нових спроб мирного врегулювання, а чекати результатів виборів в Україні 2019 року
Курт Волкер допустив, що росіяни вирішили наразі не робити нових спроб мирного врегулювання, а чекати результатів виборів в Україні 2019 року

Росія не поспішає з мирним врегулюванням конфлікту на сході України, заявив спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер.

В інтерв'ю Deutsche Welle він зазначив, що присутність російських військових і продовження конфлікту на Донбасі створили величезні труднощі для мільйонів людей. За словами спецпредставника, півтора мільйона жителів регіону опинилися в становищі біженців, а ті, хто живе в зоні конфлікту, стикається з серйозними гуманітарними проблемами.

«Російська сторона, в принципі, не готова до дій, у цьому і проблема. Вони майже нічого не зробили в останні кілька років, щоб спробувати повернути регіону мир і безпеку. Але вони продовжують звинувачувати Україну, нагадуючи, що конфлікт відбувається на українській території. Але ж не Україна прийшла на російську територію – це росіяни перебувають на українській території», – сказав Волкер.

Він допустив, що росіяни вирішили наразі не робити нових спроб мирного врегулювання, а чекати результатів виборів в Україні 2019 року.

Спецпредставник США зазначив, що Вашингтон стурбований ситуацією і зростанням числа військових кораблів Росії в Азовському морі. Він також згадав, що Росія в «агресивній манері» перевіряє там українські судна, що прямують в українські порти. Волкер повідомив про готовність США допомагати Україні у зміцненні оборонних можливостей.

Азовське загострення. Спільне море для війни | «Крим.Реалії» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:07:16 0:00

Жертвами конфлікту на сході України з 2014 року стали понад 10 тисяч людей, сотні тисяч місцевих жителів були змушені залишити свої будинки. США і країни Заходу звинувачують Росію в підтримці бойовиків на Донбасі. Москва свою причетність до конфлікту в Україні відкидає.

XS
SM
MD
LG