Доступність посилання

ТОП новини

ВООЗ закликає Білорусь підготувати лікарні для інфікованих COVID-19


Метро в Мінську в час пандемії, 2 квітня 2020 року
Метро в Мінську в час пандемії, 2 квітня 2020 року

Всесвітня організація охорони здоров’я звернулася до влади Білорусі із закликом готуватися до несприятливого розвитку ситуації з епідемією коронавірусної інфекції. Про це йшлося 11 квітня в Мінську на зустрічі групи експертів ВООЗ із журналістами.

За результатами вивчення ситуації фахівці дійшли висновку, що епідемія в Білорусі перейшла в більш небезпечну фазу, заявив керівник групи Патрік О'Коннор. Він рекомендував білоруській владі підготувати лікарні для прийому інфікованих. Представники ВООЗ також рекомендували скасувати всі масові заходи, включно із запланованим на 9 травня військовим парадом.

Міністерство оборони Білорусі раніше 11 квітня заявило, що «навіть не розглядає» можливість скасування або перенесення параду.

Міністр охорони здоров’я Білорусі Володимир Каранік після прес-конференції експертів ВООЗ і всупереч їхнім рекомендаціям, заявив, що країна не потребує запровадження широких карантинних заходів. За словами Караніка, «обмежувальні заходи не приведуть до ліквідації захворювання».

З початку квітня в Білорусі, за офіційними даними, число інфікованих зросло більш ніж у 10 разів. Підтверджено діагнози у 2226 людей, серед них понад 300 медиків. Більш як 20 людей померли. Президент Білорусі Олександр Лукашенко поки не коментував висновки, оприлюднені в Мінську експертами Всесвітньої організації охорони здоров’я.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG