Доступність посилання

ТОП новини

До 15 років за ґратами засудили агента ФСБ, який наводив ракетні удари по цивільних об’єктах Миколаєва


Повідомляється, що засудженим є місцевий житель, за сприяння якого, кажуть слідчі, РФ завдавала ударів по Миколаєву у червні минулого року
Повідомляється, що засудженим є місцевий житель, за сприяння якого, кажуть слідчі, РФ завдавала ударів по Миколаєву у червні минулого року

Служба безпеки повідомила, що за матеріалами відомства суд призначив 15 років ув’язнення причетному до серії російських повітряних атак на Миколаїв.

«Саме за його «наводкою» протягом 26-30 червня минулого року окупанти здійснили прицільні ракетні удари по десяти міських об’єктах. Серед них – будівлі цивільної інфраструктури. Контррозвідники СБУ затримали російського агента в обласному центрі у липні минулого року. Під час обшуків у зловмисника виявлено вибухівку, незареєстровану вогнепальну зброю та боєприпаси. За матеріалами Служби безпеки суд призначив йому 15 років тюрми. Встановлено, що ворожим поплічником є місцевий житель, якого ФСБ залучила до негласної співпраці у травні минулого року», – розповіли в СБУ.

Суд визнав чоловіка винним за трьома статтями, в тому числі – «державна зрада». Чи визнав затриманий свою провину, не повідомляється.

В умовах воєнного стану спецслужби фактично щодня повідомляють про виявлення підозрюваних у колабораціонізмі, підривній діяльності на шкоду Україні, а також агентурних мереж.

XS
SM
MD
LG