Доступність посилання

ТОП новини

Українця засудили в Росії за участь у «Правому секторі»


В самій організації членство Терновського свого часу заперечували
В самій організації членство Терновського свого часу заперечували

Громадянина України Романа Терновського засудили до двох років і трьох місяців колонії за «участь в екстремістській діяльності», повідомляє Слідчий комітет Росії.

Російський суд встановив, що Терновський у 2015-2016 роках виготовляв та поширював в Україні атрибутику організації «Правий сектор», забороненій в Росії.

Також його звинуватили в причетності до акції «Ведмежа блокада» в лютому 2016 року – тоді добровольці «Правого сектору» блокували проїзд російських фур територією України. Пізніше уряд України закріпив волонтерську ініціативу на законодавчому рівні.

Читайте також: «Чотири шини і дві рації. Українців судять у Росії за волонтерство»

Крім того, Терновський нібито долучився до зриву заходів, присвячений Дню Росії 12 червня 2016 року в Генеральному консульстві Росії в Харкові.

У зв’язку з цим Терновського звинуватили в «порушенні наявних між Україною та Росією домовленостей про дружбу, співпрацю та партнерство».

При цьому в самому «Правому секторі» стверджували, що Терновський був прихильником організації, проте, за даними її речника Артема Скоропадського, не входив до неї офіційно.

Термін ув’язнення Тарновський відбуватиме в колонії загального режиму.

В Міністерстві закордонних справ України інформацію наразі не коментували.

XS
SM
MD
LG