Доступність посилання

ТОП новини

Білий дім та сенатори досягли домовленості щодо законопроекту про підтримку економіки на 2 трильйони доларів


Про досягнення угоди повідомив представник Білого дому Ерік Уіланд
Про досягнення угоди повідомив представник Білого дому Ерік Уіланд

В ніч на 25 березня Білий дім та сенатори-демократи досягли домовленості щодо законопроекту про підтримку економіки та сектору охорони здоров’я під час боротьби з коронавірусом на суму 2 трильйони доларів. Про це повідомив представник Білого дому Ерік Уіланд.

Як зазначає агентство Bloomberg, голосування щодо законопроекту може відбутися у Сенаті вже сьогодні.

Після ухвалення Сенатом документ має бути затверджений Палатою представників, де більшість належить Демократичній партії. Спікер нижньої палати Ненсі Пелосі зазначила, що е має відбутися швидко, а президент США Дональд Трамп вже пообіцяв підписати документ.

Демократи виступали проти законопроекту, розробленого республіканцями, зазначаючи, що він ставить на перше місце благополуччя корпорацій, а не робочих та сім’ї. Вони також вказували на відсутність прозорості у процедурі надання 500 мільярдів доларів допомоги компаніям, які про неї попросять.

Деталі угоди ще не відомі, та та зазначалося, що пакет допомоги передбачає прямі виплати більшості американців, розширення виплат безробітним та програму підтримки малого бізнесу у розмірі 350 мільярдів доларів. Близько 200 мільярдів доларів можуть отримати лікарні.

За даними університету Джонса Хопкінса, у США зафіксовано понад 55 тисяч випадків інфікування коронавірусом та 801 людина померла.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG