Доступність посилання

ТОП новини

Британський міністр оборони Вільямсон відвідав зону проведення ООС – Міноборони


Ґевін Вільямсон (ліворуч) і командувач Операціхї об’єднаних сил Сергій Наєв (другий праворуч) на Донбасі
Ґевін Вільямсон (ліворуч) і командувач Операціхї об’єднаних сил Сергій Наєв (другий праворуч) на Донбасі

Британська делегація на чолі з державним секретарем з питань оборони Великої Британії Ґевіном Вільямсоном побувала в районі проведення Операції об’єднаних сил, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

У Краматорську делегати зустрілися з командувачем ООС Сергієм Наєвим. За повідомленням, командувач обговорив з Вільямсоном заходи, до яких вдаються українські військові для стримування агресії, і гуманітарні ініціативи для відновлення об’єктів інфраструктури і допомоги мирному населенню.

«Командувач Об’єднаних сил ознайомив високого закордонного гостя з обстановкою в смузі дій однієї з бригад безпосередньо в ході роботи на місцевості. Зокрема, Державний секретар з питань оборони Великої Британії Ґевін Вільямсон побував на передових рубежах оборони, де особисто поспілкувався з бійцями Об’єднаних сил. Найбільше, зізнається британський гість, його вразили стійкість та хоробрість українських солдатів, які зіштовхнулися з однією з найбільш агресивних армій світу», – цитують представника британського уряду в прес-службі.

17 вересня Ґевін Вільямсон прибув до Києва, де зустрівся з головою українського Міноборони Степаном Полтораком і вшанував пам’ять загиблих на Донбасі солдатів.

На прес-конференції у Києві Вільямсон зазначив, що інструктори Великої Британії провели навчання вже для 9,5 тисяч українських військовослужбовців.

«Наша вірність зобов’язанням перед Україною залишається непохитною», – зацитувала урядовця посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф.

XS
SM
MD
LG