Доступність посилання

ТОП новини

Міністр безпеки Британії назвав Путіна «головним відповідальним» за отруєння Скрипалів


Бен Воллес зауважує, що Володимир Путін повністю контролює російську розвідку
Бен Воллес зауважує, що Володимир Путін повністю контролює російську розвідку

Президент Росії Володимир Путін несе особисту відповідальність за отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, заявив міністр безпеки Великої Британії Бен Воллес.

Він зазначив, що Путін «контролює, фінансує та спрямовує роботу» російської військової розвідки – Головного розвідувального управління, офіцерів якого підозрюють у безпосередньому виконанні замаху на Скрипалів.

У відповідь на питання журналіста BBC, чи несе Володимир Путін відповідальність за цей напад, Воллес відповів ствердно.

«Не думаю, що хтось може стверджувати, що пан Путін не контролює свою державу. А ГРУ, поза сумнівом, не бунтівники», – зазначив він.

Воллес розповів також, що Велика Британія планує «дати відсіч злочинній діяльності Росії» усіма можливими способами.

6 вересня очікується виступ представниці Великої Британії в ООН Карен Пірс на засіданні Ради безпеки ООН про результат британського розслідування щодо отруєння Скрипалів, а також двох британців – Чарлі Роулі та Дон Стерджесс, яка згодом померла.

Отруєння в березні Скрипалів, які після тривалого перебування в лікарні одужали, викликало дипломатичну кризу у відносинах між Великою Британією і ширше Заходом, з одного боку, і Росією, з іншого. Лондон звинуватив в отруєнні Скрипалів бойовою хімічною зброєю, яку почали розробляти в часи СРСР на території Росії, нинішню російську владу. Москва відкидає ці звинувачення.

XS
SM
MD
LG