Доступність посилання

ТОП новини

У Єврокомісії розповіли, коли Україна отримає другий транш допомоги


Європейська комісія поінформувала Керівний комітет ЄС про виділення Україні в березні 4,5 млрд євро в рамках проміжного фінансування
Європейська комісія поінформувала Керівний комітет ЄС про виділення Україні в березні 4,5 млрд євро в рамках проміжного фінансування

Європейська комісія поінформувала Керівний комітет ЄС про виділення Україні в березні 4,5 млрд євро в рамках «проміжного фінансування», йдеться у повідомленні пресслужби відомства.

Відомо, що «програма надає таку необхідну ліквідність для фінансування функціонування держави, наприклад, виплати заробітної плати, пенсій та надання основних державних послуг, щоб Україна могла продовжувати концентрувати зусилля на перемозі у війні».

«Другий транш попереднього фінансування в розмірі 1,5 мільярда євро для України заплановано на квітень за умови позитивної оцінки виконання узгоджених умов», – кажуть у Єврокомісії.

20 березня Європейська комісія виплатила перші 4,5 мільярди євро в рамках програми для України на загальну суму 50 мільярдів євро.

Раніше посли країн-членів Євросоюз та Європарламент дійшли згоди щодо безмитної торгівлі та можливих квот для сільськогосподарської продукції з України з більшим захистом для фермерів ЄС, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода в Брюсселі.

Форум

XS
SM
MD
LG