Доступність посилання

ТОП новини

У столиці Хорватії вимагали жорсткого покарання за насильство в родині


Мітинг спровокував випадок, коли батько викинув із вікна чотирьох малолітніх дітей
Мітинг спровокував випадок, коли батько викинув із вікна чотирьох малолітніх дітей

Тисячі людей вийшли 16 березня на вулиці хорватської столиці Загреба з вимогою до влади вдатися до більш жорстких заходів у боротьбі з насильством у родині. Мітинг був викликаний недавнім випадком на острові Паг в Адріатичному морі, біля берегів Хорватії, де батько викинув своїх чотирьох дітей з вікна верхнього поверху. Діти віком від 3 до 8 років зазнали серйозних травм.

Протест організували через групу Spasime (Спаси мене) у Facebook, на яку з час у створення два тижні тому підписалися 45 тисяч людей.

Протестувальники вимагали освітніх програм у школах і в держустановах для боротьби з випадками насильства. Вони також закликали потерпілих звертатися на гарячі лінії, щоб повідомляти про випадки наруги над ними.

Прем’єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович теж був присутній на мітингу в Загребі. «Я тут не стільки як прем’єр-міністр, а більше як зацікавлений громадянин», – сказав він.

За даними агенції Reuters, у період з 2012 до 2017 років 90 жінок у Хорватії були вбиті їхніми партнерами, чи колишніми партнерами або кимось іншим із близьких. Тільки в 2017 році в поліції зареєстрували 11506 випадків насильства в сім’ї.

XS
SM
MD
LG