Доступність посилання

ТОП новини

МАУ заявляє про початок розслідування загибелі цуценят на рейсі Київ-Торонто


На час розслідування відсторонили керівника дирекції з вантажоперевезень і логістики, а також наклали ембарго на перевезення тварин повітряними суднами В767, заявили у МАУ (фото архівне)
На час розслідування відсторонили керівника дирекції з вантажоперевезень і логістики, а також наклали ембарго на перевезення тварин повітряними суднами В767, заявили у МАУ (фото архівне)

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» заявляє, що почала службове розслідування за фактом загибелі цуценят на рейсі Київ-Торонто, на час якого відсторонила керівника дирекції з вантажоперевезень і логістики, а також наклала ембарго на перевезення тварин повітряними суднами В767. Про це йдеться в заяві на сайті МАУ.

У пресслужбі МАУ також повідомили, що в рамках відкритого кримінального провадження «розпочався процес надання документів Бориспільському відділу Національної поліції України».

В авіакомпанії заявляють, що причину загибелі тварин наразі не встановлено і наполягають на тому, що «робити висновки стосовно причин загибелі варто після отримання офіційних документів зі сторони уповноважених органів Канади».

«Авіакомпанія МАУ регулярно проходить аудит IOSA щодо стандартів безпеки польотів і стандартів, які регулюють, у тому числі, перевезення тварин. Що стосується перевезення тварин безпосередньо рейсу Київ-Торонто, то у авіакомпанії відзначають, що усі тварини мали комерційне призначення. Лише одна тварина летіла із пасажиром. Авіакомпанія регулярно здійснює перевезення тварин на замовлення вантажовідправників до Північної Америки, Канади, Тель-Авіву. Варто додати, що перевезення породистих цуценят, особливо брахоцефалів, до котрих належать у тому числі французькі бульдоги, має певні ризики, котрі знають та розуміють власники даних тваринок», – йдеться в заяві.

За повідомленням, загальна кількість тварин на рейсі склала 559 собак і 89 котів, їх перевозили у 337 клітках.

«Розміщення тварин у клітках більше ніж одна дозволяється, якщо тварини можуть вільно рухатися та переміщатися. Клітки для тварин мають конструкцію, яка забезпечує вільну циркуляцію повітря», – заявляють в авіакомпанії.

У МАУ додали, що вантажний салон літака Boeing 767, у якому перевозилися тварини «повністю вентилюється та є температурно регульованим, що забезпечується конструктивом повітряного судна».

«Тому будь-які маніпуляції стосовно відсутності повітря або неробочих систем кондиціювання виключаються авіакомпанією. Стан тварин під час перельоту зумовлюється великою кількістю факторів, у тому числі умовами транспортування та зберігання тварин до передачі авіакомпанії від вантажовідправників», – наголосили в компанії.

Останній притулок тварин (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:24:30 0:00

20 червня в поліції Київської області повідомили, що відкрили кримінальне провадження за фактом загибелі 38 цуценят під час авіаперельоту до Канади. У поліції додали, що провадження за статтею «жорстоке поводження з тваринами» відкрили після повідомлень у ЗМІ про те, «що тиждень тому в міжнародному аеропорту Торонто приземлився літак, який здійснював авіарейс «Київ-Торонто», на борту якого перебувало 500 цуценят. З них 38 собак загинули, інші постраждали від зневоднення».

Про смерть тварин, які прибули бортом МАУ з Києва, 15 червня написала у фейсбуці канадійка Еббі Лорензен.

У МАУ того ж дня заявили, що не отримували «жодних офіційних або інших підтверджуючих документів ні від аеропорту Торонто, ні від авіаційної влади Канади, ні від хендлінгу про загибель тварин під час перельоту».

XS
SM
MD
LG