Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі повідомляють про загиблого і 8 поранених через удар РФ, у Хмельницькому відомо вже про 2 загиблих


У Міненерго раніше наголосили, що сьогоднішній удар – наймасштабніша атака на українську енергетику за останній час (фото ілюстративне)
У Міненерго раніше наголосили, що сьогоднішній удар – наймасштабніша атака на українську енергетику за останній час (фото ілюстративне)

У Запоріжжі внаслідок російського удару 22 березня, за попередніми даними, загинула одна людина, восьмеро постраждали, повідомив голова обласної військової адміністрації Іван Федоров. Крім того, за його словами, щонайменше дві людини зникли безвісти.

Федоров заявив, що цей удар був наймасштабнішим за рік обстрілом Запоріжжя.

«За кілька годин ворог випустив по Запоріжжю майже 20 ракет. Цілив по критичній інфраструктурі. Влучив виключно в цивільні об’єкти. Зруйновані й пошкоджені об’єкти інфраструктури, перекрито автомобільний рух на дамбі ГЕС. Понівечено десять приватних будинків та понад 35 багатоповерхівок», – написав голова ОВА у телеграмі.

Тим часом, в Міністерстві внутрішніх справ повідомили про вже двох загиблих і вісьмох поранених у Хмельницькому. Раніше ОВА повідомляли про одну загиблу людину.

«Сьогодні вранці ворог атакував інфраструктурні обʼєкти, є руйнування житлових будинків та жертви серед цивільних. Під ударами ворога були Запоріжжя, Хмельниччина, Одещина, Дніпропетровщина, Полтавщина, Миколаївщина, Вінниччина, Львівщина та Івано-Франківщина», – йдеться в повідомленні МВС.

Рано-вранці у всіх областях України була оголошена повітряна тривога через запуски Росією ракет. Про удари, зокрема по енергетичній інфраструктурі, повідомляли в Харкові, Запоріжжі, на Дніпропетровщині, Вінниччині, Хмельниччині, Івано-Франківщині, Львівщині.

В «Енергоатомі» заявили, що Запорізька АЕС перебуває «на межі блекауту» через масований удар по Запоріжжю.

У Міненерго наголосили, що сьогоднішній удар – наймасштабніша атака на українську енергетику за останній час.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що російські війська за ніч і ранок 22 березня запустили по Україні понад 60 безпілотників «Шахед» і майже 90 ракет різних типів.

Пізніше в Повітряних силах уточнили, що зі 151 засобу повітряного нападу, які запустила РФ, 92 збили сили ППО.

Форум

XS
SM
MD
LG