Доступність посилання

ТОП новини

Поліція та СБУ перевіряють дотримання карантину перевізниками в Запоріжжі


Карантин, Запоріжжя, 29 березня 2020 року
Карантин, Запоріжжя, 29 березня 2020 року

8 квітня працівники поліції та СБУ проводять перевірку дотримання вимог карантину автотранспортними підприємствами Запоріжжя, що надають послуги перевезення громадським транспортом. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердили у преслужбі СБУ у Запорізької області.

У відомстві повідомили, що перевірка носить плановий характер і не впливає на режим роботи громадського транспорту в Запоріжжі.

«Спільно з поліцією наші працівники перевіряють на предмет дотримання карантину, тобто наявність виданих довідок, масок, прибирання, дезінфекцію транспорту тощо. Усі маршрутки по графіку, скільки їх визначено, виходять на маршрут. Це планові заходи по дотриманню норм карантину», – розповів речник СБУ у Запорізькій області Сергій Левченко.

7 квітня президент Зеленський у своєму відеозвернені розкритикував дії мера Запоріжжя Володимира Буряка, який вирішив не зупиняти рух маршруток і автобусів у місті з 6 квітня.

Зеленський заявив: «Хочу звернути увагу на ситуацію, коли мер Запоріжжя порушує постанову уряду і запускає в місті громадський транспорт. Ці дії вже отримали реакцію Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ. Я хочу наголосити для голів усіх українських міст та сіл на обов’язковому виконанні усіх обмежень, пов’язаних з протидією коронавірусу».

5 квітня міський голова Запоріжжя Володимир Буряк повідомив у фейсбуці, що міський транспорт у Запоріжжі продовжить працювати, попри посилення карантинних заходів з 6 квітня. За його словами, при цьому в транспорті можна перебувати «винятково в масці чи респіраторі». Міський голова також закликав людей не виходити з дому без крайньої потреби.

Втім, уже 6 квітня міська влада Запоріжжя ухвалила рішення, що поїзд у громадському транспорті міста здійснюватиметься винятково за перепустками.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG