Доступність посилання

ТОП новини

Мерія Запоріжжя відреагувала на обшуки


У мерії заявляють, що правоохоронці вчетверте вилучають у них документи по справі
У мерії заявляють, що правоохоронці вчетверте вилучають у них документи по справі

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк назвав обшуки у мерії Запоріжжя політично мотивованими. Про це він написав на своїй офіційній сторінці у фейсбук.

Також в мерії заявляють, що правоохоронці вчетверте вилучають у них документи по справі, щодо якої сьогодні в установі проводять обшуки. Під час спеціального брифінгу директор департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради Валерій Зломинога повідомив, що перші обшуки у мерії Запоріжжя за цією справою відбулися ще минулого року.

«Це четвертий раз, коли вони вилучають документи на одну і ту тему. Вперше це питання виникло у минулому році у червні, коли цей самий слідчий виручив документи за ухвалою. Після чого суд зобов’язав його повернути все. Після цього слідчий прийшов знов з ухвалою в жовтні, влучив документи. І сьогодні він вилучає знов ці документи. А в лютому слідчий написав нам запит, і ми за запитом надали додатково всі документи, які його цікавили. І тому за чим сьогодні прийшли? Даємо такі залишки, що залишилось», – повідомив Зломинога.

Обшуки у мерії Запоріжжя відбулися 30 березня. Згодом на офіційному сайті Служби безпеки України повідомили, що за версією слідства, чиновники організували механізм передачі у приватну власність землі, що належить громаді, за заниженими цінами. З порушенням чинного законодавства посадовці залучали до проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок юридичних осіб, які не мають відповідних фахівців та дозволів.

Цих суб’єктів оціночної діяльності чиновники обирали без відповідних тендерів. За попередніми висновками експертів, місцевий бюджет недоотримав понад п’ятдесят мільйонів гривень.

У мерії підтвердили, що обшуки стосуються земельних питань. Однак наголошують, що представники органу місцевого самоврядування не мають жодного стосунку до оцінки землі, адже її проводили уповноважені на те державні оцінщики.

«В ухвалі, яку нам сьогодні пред’явили, зазначено, що оцінка землі недостовірна. Але не знаю, як можна зробити висновок про недостовірність оцінки землі, якщо її робить особа, у якої є право від держави оцінювати земельну ділянку. І крім того, ще одна особа, у якої також є підтверджене право оцінювати земельну ділянку, підтверджує таку оцінку. Тобто дві уповноважені державою особи кажуть, що оцінка землі зроблена вірно», – заявив Зломинога.

В установі зазначають, що правоохоронці вилучають документи щодо всіх проданих мерією земельних ділянок з 2016 по 2019 рік.

XS
SM
MD
LG