Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі відбувається благодійний фестиваль консервації


За час існування фестивалю, на благодійні цілі було зібрано понад п’ять тонн консервації
За час існування фестивалю, на благодійні цілі було зібрано понад п’ять тонн консервації

14–15 вересня в Запоріжжі відбувається всеукраїнський фестиваль домашньої консервації «Нас не подолати». Заявки на участь у цьогорічному фестивалі подали близько 85 громадських організацій та окремих учасників із Запоріжжя, Полтави, Харкова, Тернополя та Дніпра, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Обов’язкова умова участі у фестивалі – передати у фонд заходу щонайменше п’ять кілограмів своєї консервації, яка буде спрямована на благодійні потреби. Окрім учасників фестивалю, передати свої домашні заготівлі для благодійних цілей можуть і всі охочі.

«Мета фестивалю благодійна є і буде залишатися. Думаю, що лише можливо будуть змінюватися отримувачі благодійних коштів. Коли ми починали, коли армію треба було годувати, це була дуже насущна потреба. А зараз коли волонтери їдуть до хлопців і везуть частинку рідного дому, то вони розуміють, що ми пам’ятаємо тут про них, що саме завдяки їм ми можемо проводити такі фестивалі. Бувають і такі різні соціальні речі, коли, наприклад, ті ж хлопці повертаються з АТО, і виникають скрутні обставини, і ми теж намагаємось якось підтримати, чим можемо. Підтримуємо і дитячі організації, бо у нас є смаколики, які одразу намагаємося передати. Сьогодні у нас будуть діти з дитячого притулку, що будуть брати участь в квесті – ми одразу хочемо їм подарувати щось цікавеньке і солоденьке», – розповіла засновниця фестивалю Наталя Бабенко.

У рамках фестивалю проходять різноманітні кулінарні майстер-класи, дегустації, конкурси, обмін рецептами. Зокрема, було організовано показ традиційного українського національного жіночого одягу.

«Соціальна мета фестивалю – це не тільки матеріальне, що ми передаємо. Це те, що ми підтримуємо наших виробників. Ми це зрозуміли, бо на нашому фестивалі вже виросли наші запорізькі виробники. По-друге, ми популяризуємо наше Запоріжжя... По-третє, це родині цінності, обмін досвідом, рецептами, це спілкування. Ми об’єднуємо людей і це чудово, що вони об’єднуються з доброю ціллю», – додала Наталя Бабенко.

Фестиваль домашньої консервації «Нас не подолати» відбувається в Запоріжжі вп’яте. За час існування фестивалю, на благодійні цілі було зібрано понад п’ять тонн консервації.

XS
SM
MD
LG