Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський змінив голову Сумської ОДА


Відповідні укази оприлюднені на сайті голови держави 25 червня
Відповідні укази оприлюднені на сайті голови держави 25 червня

Президент України Володимир Зеленський звільнив Василя Хому з посади голови Сумської обласної державної адміністрації і призначив на цю посаду Дмитра Живицького, який досі був заступником міністра інфраструктури. Відповідні укази оприлюднені на сайті голови держави 25 червня.

Згідно з документами, Хому звільнили, «згідно з поданою ним заявою». Інші причини в указі не наведені.

Із Живицьким Зеленський зустрівся в Офісі президента, йдеться в повідомленні пресслужби президента.

«Ви дуже добре знаєте Сумщину, адже це ваша рідна область. Також у вас – гарна обізнаність у проблемах, які існують у сфері дорожнього господарства регіонів. Упевнений, що на посаді голови обласної державної адміністрації ви зможете використати ці знання й досягнете конкретних результатів для розвитку області й покращення якості життя сумчан», – сказав президент під час зустрічі з новопризначеним головою Сумської ОДА.

За даними Офісу президента, Живицький народився 1982 року в Сумах, закінчив Сумський державний університет за спеціальністю «обладнання хімічних виробництв і підприємств будівельних матеріалів», а у 2019 році – Національну академію державного управління при президентові України за спеціальністю «публічне управління та адміністрування». Працював в органах місцевої й державної влади. З вересня 2020 року до червня 2021-го Живицький був заступником міністра інфраструктури України.

Хома перебував на посаді голови Сумської ОДА з листопада 2020 року.

XS
SM
MD
LG