Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський на саміті ЄС обговорив оборонну підтримку України з усіма європейськими лідерами – ОПУ


Президент України Володимир Зеленський (л) у Брюсселі 9 лютого зустрічався з європейськими лідерами. На фото праворуч – президент Румунії Клаус Йоганніс
Президент України Володимир Зеленський (л) у Брюсселі 9 лютого зустрічався з європейськими лідерами. На фото праворуч – президент Румунії Клаус Йоганніс

Президент України Володимир Зеленський, після переговорів із президентом Франції та канцлером Німеччини напередодні, провів сьогодні зустрічі з усіма іншими лідерами ЄС, присутніми на саміті в Брюсселі, повідомляє пресслужба Офісу президента.

В ОПУ кажуть, що Зеленський говорив із лідерами ЄС про оборонні потреби України – бойову авіацію, бронетехніку, артилерію та ППО.

«Зеленський обговорив із партнерами конкретні кроки щодо реалізації формули миру, а також закликав ухвалити рішення про початок уже цього року переговорів щодо приєднання України до ЄС», – йдеться в повідомленні.

Президент подякував європейським партнерам за надані системи ППО. Водночас зауважив, що в інтересах України та всієї Європи – зробити так, щоб Росія не могла виготовляти нові ракети.

«Сьогодні я почув від лідерів деяких держав Європи готовність надати необхідну Україні зброю, зокрема бойові літаки», – сказав Зеленський.

Під час учорашньої зустрічі в Парижі президент України Володимир Зеленський закликав лідерів Франції й Німеччини «якомога швидше» надати Україні винищувачі, щоб відбити наступ Росії. Вони пообіцяли продовжувати підтримку України, в тому числі військову, «стільки, скільки буде потрібно» до перемоги.

Перед візитом до Франції президент Зеленський у Лондоні зустрівся з прем’єр-міністром країни, з британським королем і виступив у британському парламенті. Там він заявив, серед іншого, що Україні потрібні літаки.

XS
SM
MD
LG