Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський у парламенті Британії: Україні потрібні бойові літаки


Президент України Володимир Зеленський виступає перед парламентарями Великої Британії. Вестмінстерська зала, Лондон, 8 лютого 2023 року
Президент України Володимир Зеленський виступає перед парламентарями Великої Британії. Вестмінстерська зала, Лондон, 8 лютого 2023 року

Президент України Володимир Зеленський під час звернення до британського парламенту заявив, що Україні потрібні літаки.

«В Україні сьогодні кожен пілот повітряних сил – це король, для нас, звичайно. Оскільки їх мало і вони цінні для нас.. Я вважаю це символом нашої нової коаліції, коаліції літаків. Нам потрібні бойові літаки, літаки – це крила для свободи. Ви та ми вже воювали проти зла. Ми маємо досвід перемог перед таким злом», – заявив він.

«Я хочу сьогодні, покидаючи цей парламент, подякувати не лише за чай, а й за потужні британські літаки», – додав Зеленський.

Він також передав спікеру британського парламенту шолом одного з найкращих українських пілотів. На шоломі був напис – «Ми маємо свободу, дайте, будь ласка, нам крила, щоб захистити її»

Радіо Свобода транслює наживо його виступ.

8 лютого президент України перебуває з візитом у Великій Британії, в рамках якого він має зустрітися з королем Чарльзом III.

Читайте також: ОП: у Лондоні Зеленський та Сунак обговорили потреби ЗСУ

Це перша поїздка українського президента до Великої Британії та другий його закордонний візит від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Цей візит відбувається на тлі повідомлень про новий можливий наступ російських військ в Україні.

XS
SM
MD
LG