Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський анонсував «нові важливі перемовини» і «більше взаємодії» з ЄС і найближчими сусідами


«Особливий напрям – це Євросоюз, відносини з найближчими сусідами», – сказав президент
«Особливий напрям – це Євросоюз, відносини з найближчими сусідами», – сказав президент

Президент Володимир Зеленський анонсував «більше взаємодії і нову комунікацію, нові важливі перемовини» з Європейським союзом і найближчими сусідами України.

«Ми вже визначили наші, українські пріоритети на наступні тижні. Чітко бачимо завдання – і щодо пакетів, які посилять наші позиції на фронті, і щодо політичної взаємодії з партнерами, і щодо того, що потрібно для фінансової стійкості України. Особливий напрям – це Євросоюз, відносини з найближчими сусідами. Ми готуємо більше взаємодії та нову комунікацію, нові важливі перемовини», – заявив Зеленський у вечірньому зверненні 21 січня, не навівши подробиць.

Він також сказав, що від початку цієї доби на фронті було близько 60 боїв, «найбільш інтенсивно – Авдіївський напрямок, також Бахмутський, Мар’їнський, Купʼянський, південь нашої держави».

«За один цей день російські нелюди обстріляли понад сто міст, містечок, наших українських сіл у дев’яти областях: від Чернігівщини й Сумщини до Миколаївщини та Кіровоградської області. Особливо жорстокі російські удари – по Донеччині. На жаль, є поранені, є загиблі. Мої співчуття всім, хто втратив рідних і близьких», – сказав Зеленський.

Він висловив упевненість у тому, що Росія буде притягнута до відповідальності за такі дії.

«Росія повинна відчути й запам’ятати назавжди, що найбільше від агресії втрачає сам агресор. Я вдячний кожному, хто наближає відповідальність Росії всіма способами – і воєнними, і санкційними, і юридичними, і політичними», – додав президент.

Наступного тижня, як очікується, в Ужгороді відбудуться переговори між прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцом і прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем. Напередодні зустрічі Фіцо заявив, що скаже українському прем’єру про те, що Словаччина блокуватиме вступ України до НАТО, оскільки, за його словами, він «загрожує Третьою світовою війною».

Форум

XS
SM
MD
LG